Halloween zdravi zalogaji za najmlađe

Bliži se Halloween ili tzv. Noć vještica. Iako kod nas nije običaj slaviti ovaj dan, donosimo vam nekoliko prijedloga kako svoje najmlađe možete zainteresirati ovim jednostavnim, šarenim i zdravim zalogajima. Pripremiti ih možete za rođendane i dječje zabave. Djeca će se garantirano zabaviti, a do kraja zabave tanjur će biti prazan. Zdravi zalogaji mogu biti – zabavni i ukusni.

Banana duh

Za pripremu ovog zalogaja trebat će vam 1 banana i čokolada.
Bananu očistite od kore i podijelite je na pola tako da dobijete dva dijela od kojih svaki ima ravni dio gdje ste prerezali i vrh od krajeva. Dijelovi bi trebali moći stajati na tanjuru. Rastopite čokoladu i na zaobljenom dijelu nacrtajte dva oka i usta u obliku slova O. Neka se čokolada ohladi. Pomalo podsjeća na duha, zar ne?

zalogaji

Jaje ili pauk

Skuhajte jaje i podijelite ga na pola. Žumanjke izvadite. Polovice jaja napunite paštetom od tune. Pauka oblikujte na sljedeći način: crnu maslinu bez koštice podijelite na dva dijela uzdužno. Jedna polovica neka bude tijelo i stavite ga na sredinu punjenja. Drugu polovicu uzdužno izrežite na šest trakica. Sa svake strane tijela postavite po tri trakice. Dobili ste pauka.
Prijedlog za paštetu od tune: Jednu konzervu tune pomiješajte s kuhanim jajem i nekoliko žlica ulja. Miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Po potrebi dodajte još sastojaka. Zdravi zalogaji nikad nisu bili jednostavniji.

zalogaji

Zdrava i zabavna jabuka

Trebat će vam manja jabuka koju ćete dobro oprati. Jabuku podijelite na pola i zatim izrežite na kriške. Svaku krušku nabodite na štapić za ražnjiće. U posudi rastopite čokoladu. Jabuku umočite i nju i pospite kokosom ili pahuljicama. Odložite je u čašu dok se čokolada ne stvrdne. Napraviti možete i zdrave ražnjiće na koje ćete nabosti tri vrste sezonskog voća. Ražnjić na jednoj strani umočite u čokoladu i pospite kokosom.

zalogaji

Djeca vole šareno i zabavno. Zabave i rođendani izvrsne su prilike za ovakve zdrave zalogaje. Ako i ne vole neku namirnicu, djeci je treba ponuditi u nekom zabavnom obliku. U ovim receptima mašta nema granica!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail