Kako Parižanke uspijevaju biti tako mršave?

Parižanke

Svaki put kad odem u Pariz naprosto se oduševim izgledom Parižanki. Naprosto mi je nevjerojatno kako one uspijevaju tako dobro izgledati?! Mislim, znam da je tajna u balansiranju, ali svejedno se ne mogu načuditi kako izgledaju tako dobro, pomno dotjerano u ranim jutarnjim satima, a kao da se nisu ni trudile. Kako samo uspijevaju odoljeti mirisu kroasana s maslacem koji se širi pariškim ulicama? Na prvu pomisao zaista zvuči nespojivo, s jedne strane vitke Parižanke odjevene po posljednjoj modi, a s druge strane svi ti gurmanski grijesi po kojima je Francuska toliko poznata?
Stoga sam se odlučila malo pozabaviti tom temom i dokučiti kako Parižanke uspijevaju biti tako mršave.

Parižanke2

Ne susprežu se od hrane

Nevjerojatna ponuda hrane i vina sinonim su Francuske gastronomije, kojeg se čak ni Francuskinje ne žele odreći. U čemu je onda tajna? Tajna je zapravo u veličini porcije. Jesti možeš apsolutno sve, ali paziti da porcije budu male – njihov je moto. Primjerice, rado će piti vrhunsko vino i to baš uživati u njemu, ali to znači da će tijekom večere pijuckati jednu čašu vina, i to je ograničenje kojeg će se pridržavati.

Unaprijed planiraju

Planiranje obroka jest također nešto što pomaže Parižankama u održavanju vitke linije. Primjerice, znaju li da će izaći na večeru, tijekom dana će smanjiti obroke. No, ni večera neće biti baš obilna, ali se neće ustručavati probati sve.

Od malenih nogu uče o njezi, ljepoti i zdravoj prehrani

Svijest o zdravoj prehrani usađuje se još od malih nogu. Stoga Parižanke vrlo dobro znaju koliko je poželjno jesti sezonsko voće i povrće. Jesti sezonski, lokalno i domaće najviše prakticiraju.

Parižanke1

Mnogo pješače

Ovo je jedna od ključnih stvari koje prakticiraju kada je održavanje vitke linije u pitanju. Pješače i to zaista mnogo. Kada god mogu ne koriste prijevoz, već hodaju.

Piju mnogo vode

Znam da ovo zvuči dosadno jer se stalno ponavlja, ali ključ vitke linije zaista je u pijenju mnogo vode. Pod tim mislim litre i litre. Još jedan dodatni trik jest popiti natašte čašu vode s limunom koja će vam ubrzati metabolizam. Također, piju i mnogo čaja, ali naravno nezaslađenog.

Ključ samopouzdanja jest osjećati se dobro u vlastitoj koži

Upravo zbog samopouzdanja Parižanke tako dobro izgledaju. Bez obzira na sve, osjećaju se dobro u svojoj koži.

L. Rađa

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail