Proteinski kruh iWKAN

Proteinski kruh je zdrava alternativa običnom kruhu koji kupujemo u pekarama. Nerijetko prilikom dijete većina nas izbaci upravo ovu namirnicu. Međutim, kriška kruha ponekad nam baš nedostaje uz neki obrok, a neki ljudi se bez ove namirnice „ne mogu” najesti. Saznajte kako pripremiti ovu zdravu i ukusnu zamjenu.

proteinski kruh

Proteinski kruh – zašto?

iWKAN kruh je proteinsko- integralni kruh siromašniji kalorijama od bijelog kruha. Recept potječe od akademskog centra zdravlja. Ugljikohidrata je malo, ali oni ne potječu iz bijelog brašna. Ovaj kruh je iz tog razloga idealan za dijabetičare. Njegov sastav garantira niski glikemijski indeks. Osigurava sitost tijekom cijeloga dana, a jesti ga možete i za večeru. Ono što se preporučuje je konzumacija ne više od 1/4 do 1/5 tijekom dana.

Sastojci:

1/2 kg posnog sira
250 g zobenih pahuljica
3 – 4 jaja
žličica soli
prašak za pecivo
Ako želite alternativu praška za pecivo, upotrijebite sodu bikarbonu. Dodati možete i žlicu lanenih ili suncokretovih sjemenki.

proteinski kruh priprema

Priprema:

Izmiješajte sir, jaja i sol. U drugu posudu pomiješajte zobene pahuljice koje ste prethodno usitnili i prašak za pecivo. Sadržaj druge posude prebacite u onu sa sirom i dobro izmiješajte pjenjačom. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Pecite 20 – 25 minuta na 180 stupnjeva. Kada dobije zlatno-žutu boju, proteinski kruh je gotov. Želite li da vam kruh bude viši, stavite tijesto u manji kalup.

Ovaj proteinski kruh zaista je izvrsna alternativa kruhu koji svakodnevno kupujemo. Dok 100 g bijelog kruha sadrži 264 kcal, 100 g ovog kruha sadrži tek 124 kcal. Uvedite ga u svakodnevnu prehranu! Pripremiti ovaj kruh nije skupo jer vam trajati može čak nekoliko dana. Ovaj recept bit će vam od koristi posebno ako pazite na prehranu i na unos ugljikohidrata. Ipak zapamtite da dijete koje ne dozvoljavaju unos ugljikohidrata nisu preporučljive. Vaš mozak treba glukozu za rad i koristi isključivo nju. Ipak, ponekad je ovaj kruh dobro pripremiti kako bi tijelo ”odmorili” od glutena iz pšeničnih proizvoda.  Dobar tek!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail