Nutricionisti otkrivaju kako do prekrasnog tijela

nutricionisti_preporucuju

Jesti zdravo, nutritivno i uravnoteženo je cilj koji si često postavljamo, ali rijetko do njega dođemo. U teoriji sve to izgleda jednostavno i lako izvedivo, ali u praksi i sami po sebi znamo da to nije tako. No, nutricionistima kojima je zdrava prehrana ujedno i posao i strast, otkrivaju kako im uspijeva održavati zdrav život i prehrambene navike.

Kruh da, ali pazite koliko ga jedete

Kruh nipošto ne smijete jesti da biste se najeli, jer tu je ono gdje nastaje problem gomilanja kilograma. Kako je kruh namirnica koja tijelu pruža onu potrebnu sitost, zamijenite je s drugim nutritivnijim namirnicama koje će vam pružiti isti taj osjećaj, poput batata ili pak mrkve.

Za doručak jedite proteine

Vaš prvi jutarnji obrok, doručak, trebao bi se svakako sastojati od proteina. Upravo će vam oni osigurati duži osjećaj sitosti, tako da zasigurno nećete osjetiti potrebu za keksićem tamo negdje oko 11 sati.

Osigurajte dovoljnu količinu dijetalnih vlakana u prehrani

Dijetalna vlakna našem tijelu olakšavaju izmjenu tvari, potičući peristaltiku crijeva. Zato ako jabuku jedete na način da je gulite svakako ne činite to više. Jabuku jedite s korom, ali svakako je prije toga dobro operite.

Dobro se naspavajte

San je vrlo bitan segment zdravog načina življenja. Osim toga nedostatak sna povezuje se i s gomilanjem nepotrebnih kilograma. Naime, umjesto da spavate 8 sati za ljepotu, kada ste budni u sitne noćne sate velika vjerojatnost je da u sebe trpate nepotrebne kalorije.

Hidratizirajte se

U školi učimo kako bez vode nema života, ali to nije sve što trebate znati. Bez vode također nema lijepe kože i tena, ali i redovite i zdrave probave. Osim toga nedovoljno vode u prehrani doprinosi i gomilanju kilograma. Pitate se kako? Naime, često zaboravimo piti vodu i kada nam tijelo pošalje signal, često ga naš mozak krivo interpretira kao signal gladi, a ne žeđi. Dnevno dvije litre vode će vam osigurati prekrasnu kožu, ali i vitku liniju.

U prehranu uvedite jetricu

Znam da vam vrlo vjerojatno nije to jedna od omiljenih namirnica, ali u jetrici se nalazi prava riznica zdravlja. Bogata je željezom i vitaminima B skupine, koji se još zovu i vitamini ljepote. Jetricu ne morate jesti na klasičan način kakosu nam to mame i bake uvijek pripremale, možete od nje napraviti i slasnu paštetu.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail