Romantično ljetno osvježenje

Ljeti su osvježavajuća pića popularnija nego u zimskom periodu. Donosimo vam recept za ružičasto ljetno osvježenje koje će vas opustiti i skrenuti misli sa svega što vas opterećuje. Ovaj koktel nije teško pripremiti, a uživati u njemu možete i zimi. Jedan od njegovih sastojaka je vino Rosé zbog kojeg ovo osvježenje ima ružičastu boju. U ovom koktelu uživat će muškarci, ali posebno žene.

Rose vino – odabir

Rose vina taj naziv imaju upravo zbog svoje boje koja varira od svijetloružičaste do crvene. Najčešće se ova vina dobivaju iz crnog grožđa koje se prerađuje kao bijelo prilikom dobivanja bijelog vina. Birajte ona mlađa koja su proizvedena nedavno. Prilikom odabira rosé-a vodite se sortom omiljenog crnog vina. Dakle, ako volite plavac, odaberite rosé dobiveno iz te sorte. Rosé vino je okarakterizirano kao blago, lepršavo i prozračno vino. Uglavnom ima voćni okus lubenice, maline i jagode kojem se često pridodaju i cvjetne note poput ruže. Upravo zbog ovih karakteristika Rosé je vino idealno za koktele.

 ljetno osvježenje

Ružičasto ljetno osvježenje – sastojci

2 dcl Rosé vina
1 dcl mineralne vode s okusom (Sensation)
0,5 dcl soka od crvenog voća
0,5 dcl soka od naranče
Grenadina sirup

Priprema:

Pomiješajte vino i sokove (poželjno je da sokovi budu gusti). Potom dodajte mineralnu vodu s okusom. Sve dobro promiješajte. Na kraju u čašu dodajte grenadina sirup. Ovaj sirup je žarko crvene boje i ima slatki okus nara. Ovo će vašem koktelu dati lijepu crvenkastu boju. Umjesto običnog rosé vina, možete koristiti i pjenušavo rosé vino.

 ljetno osvježenje

Prijedlog za serviranje:

Koktel ulijte u visoke čaše sa stalkom. Ovisno o intenzitetu boje koji želite postići ovisit će količina grenadina sirupa. Ukrasite kriškom naranče. Dodati možete i bobičasto voće koje ste prethodno zamrznuli.

Ovo ljetno osvježenje nije teško pripremiti, a zasigurno će vam se svidjeti. Možete u njemu uživati na kraju napornog radnog dana. Opustit će vas i pritom omamiti bojom i okusom.

P.S.: Kako bi ovo ružičasto osvježenje bilo još bolje, podijelite ga s nekim koga volite.

 

Anđela

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail