Voćni kruh

RECEPTI ZA ZDRAVE DESERTE

Osobno sam veliki sladokusac i kada je slatko u pitanju mjere nemam,ali svoje slabosti treba pretovriti u svoje prednosti te sam tako odlučila da ako mora biti slatko biti će zdravo.
U doba djetinjstva mojih roditelja upotrebljavao se smeđi nerafinirani šećer. Bijeli šećer je bio skup i baka ga je kupovala kao dar za liječnika ili druge posebne prilike.Kasnije je ipak postao dostupam svim kućanstvima. Kopirajući amaričke navike počeli smo pripremati deserte na zapadnjački način i uključivati šećer u svakodnevno kuhanje mnogo više nego prije. Za upotrebu zdravih deserta upotrebljavaju se cjelovite namirnice i njihovi proizvodi , koji se mogu pripremiti jako maštovito.
Za prirodne deserte upotrebljavamo cjelovite žitarice, mahunarke, orašaste podove i sjemenke i voće.
Prirodna sladila služe kao nadopuna slatkom okusu cjelovitih namirnica i upotrebljavamo ih u malim količinama. Prirodno su proizvedena od cjelovitih žitarica i drugih biljaka, a u njih ubrajamo:
Amasake-fermentirani napitak od slatke riže i žitnog startera koji se naziva koji.Amasake je poput kreme, gust i jako ukusnog okusa.

Ječmeni slad-bogatog je je okusa, mirisa, tamne boje i gust.Upotrebljava se u pitama kolačima, pudinzima i još raznim slasticama.

Rižin slad-ima lakši, profinjeniji miris i zlatnu boju. Obično se radi s malom količinom ječma

Mirin-to je tradicionalno kuhano vino napravljeno od fermentirane slatke riže. Kao i sake, prvenstveno se upotrebljava kao začin, ali u malim količinama se kože koristiti i za slatke preljeve.

Javorov sirup-vrlo je sladak i ukusan, dobiva se od debla javora i jaki je koncentrat.

Voćni kruh

By 19. rujna 2014

Uzmemo suho voće, dobro ga operemo te namočimo sa prstohvatom soli. Pola sameljemo u blenderu a pola nasjeckamo na rezance. Grožđice namočimo sa malo soli i dodamo ih cijele. Lješnjake i orahe lagano isjeckamo. Sve sastojke sada pomiješamo s tijestom za kruh i sve sastojke zajedno dobro izmjesimo. Da budemo malo maštoviti radimo male okrugle kruščiće u plitkoj posudi od 1 litre, zarežemo ukras u obliku ruže da se kruh lakše diže i pustimo na toplo mjesto dok ne nabuja. Dobra strana ovog kruha je što se ne peče kao i obični kruh, njemu je dovoljno 60 do 90 minuta.

  • Vrijeme kuhanja : 60-90 minutes

Sastojci

Naputak

Praktičnost kod ovog kruha je što traje mjesec dana. Odličan je ukoliko volite popiti popodnevnu kavicu ili se pak okrijepiti nekim biljnim čajem. Idealno za opuštanje nakon stresnog i napornog radnog dana.

Print

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail