Proteinski smoothie s tamnom čokoladom

Ubijate se u teretani, ali se nakon napornog vježbanja želite nagraditi čokoladnim okusom, a istodobno nahraniti (izgraditi) mišiće kako biste postigli to isklesano tijelo i zavidan tonus mišića za još jedno ludo i nezaboravno ljeto? Naime, prije treninga, poznato je, konzumiraju se ugljikohidrati koji se za vrijeme vježbanja brzo sagorijevaju, a nakon vježbanja proteini kako bi se mišići izgradili i potrošili višak potkožnog masnog tkiva. No, zašto ne probati nešto sasvim novo, a vrlo ukusno kao što je proteinski smoothie s visokokvalitetnim kakaom? Dokazano je da nas koliko god nam bilo teško započeti vježbati, trening zapravo usrećuje jer potiče lučenje hormona sreće, a sad zamislite koliko ćete poleta dobiti ako ustrajete s vježbanjem nakon što probate ovaj proteinski smoothie – naime, i čokolada ima jednak učinak na mozak – usrećuje.banana
Banana
Ova namirnica je baza gotovo većine smoothija jer je vrlo hranjiva, bogata vitaminima i mineralima, osobito onima B skupine te kalijem. Za smoothie možete koristiti malo zreliju bananu kako bi bio još ukusniji (slađi) jer se dozrijevanjem povećava udio šećera u banani. Također, prije nego krenete na trening stavite bananu u hladnjak kako bi napitak nakon toliko prolivenog znoja vježbajući bio zaista jako osvježavajući.

bademovo mlijeko

Bademovo mlijeko
Izvrsna alternativa kravljem mlijeku ako ne podnosite laktozu. Inače bogato vitaminima, osobito vitaminom E, topljivom u mastima, a ujedno je i jedan od najsnažnijih antioksidansa koje svome tijelu možete priuštiti.

kreatin

Proteini u prahu
Proteine u prahu možete nabaviti u specijaliziranim prodavaonicama športske prehrane. Imajte na umu da ovakav smoothie pijete ako vježbate, koji će u tom slučaju dodatno pomoći u dobivanju definicije tijela, tj. izgradnji mišića. Međutim, ako biste tako nešto konzumirali bez vježbe, znajte da i se proteini ako se ne potroše, pretvaraju u potkožno masno tkivo. Općenito, proteini nas izgrađuju, a zaslužni su za lijepu kosu, blistavu kožu i čvrste nokte, a sve to postižemo kvalitetnom prehranom (proteinima) i vitaminima B skupine.

sirovi kakao

Kakao
Visokokvalitetan kakao možete kupiti u prodavaonicama zdrave hrane. Kakao je inače namirnica vrlo bogata antioksidansima, vitaminima i mineralima, a zbog koncentracije svega toga smatra se superhranom. Kod drevnog naroda Asteka smatran je hranom bogova, a Europljani su kakao upoznali nakon otkrića Amerike. Serotonin i dopamin su hormoni sreće koje naš mozak luči konzumiranjem upravo ove namirnice.
Sastojci:
– banana: 1 kom.
– led: 2-3 kockice
– bademovo mlijeko: 1 čaša (otprilike 240 ml)
– proteini u prahu: 1 jušna žlica
– kakao visoke kvalitete: 2 jušne žlice
– mrvicu morske soli (prirodni pojačivač okusa)
Priprema:

Sve pripremljene sastojke stavite u blender, izblendajte dok smjesa ne bude potpuno glatka i uživajte u slasnom obroku za vaše mišiće.

proteinski_smoothie

L. Rađa

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail