Uz pomoć ovih namirnica do ravnog trbuha za ljeto

Temeperature su naglo porasle, pa vrijeme najavljuje uvod u one svoje ljetne vrućine. Iz ti razloga trgovine su prepune ljetnom odjećom, a dominiraju prekrasne haljine spuštenih ramena s cvjetnim uzorkom, bijelih „in” poderanih hlača, te drugih tankih materijala koji, kako to ljeti već i biva, više otkrivaju nego li skrivaju. Naravno, baš sada u ovo vrijeme, kao i svake godine prije, teretane su dupkom ispunjene vježbačima koji svoje tijelo žele u posljednji tren isklesati za novo ludo ljeto. Osim svega toga, pažnju treba pridati i onome što jedete budući da pravog, ljeta nesnosnih vrućina ima tek toliko vremena da pripremite svoje tijelo. Zato, u prvom planu nek vam bude zdrava prehrana s pomno biranim i planiranim namirnica koje će vam pomoći da do željenih rezultata stignete još i brže.

meko_kuhana_jaja

JAJA
Iako su se sasvim nepravedno našla na listi loše hrane, jaja su itekako dobra i kvalitetna namirnica, bogata vitaminima i mineralima u idealnom omjeru, što dokazuje i činjenica da je to jedina namirnica na svijetu iz koje može nastati novi život. Osim toga, konzumira li se kuhana, vrlo je zasitna, a uz to ima i nizak glikemijski indeks.

bademi

BADEMI
Neka bademi postanu vaš novi ukusni snack kojim ćete zamijeniti čips i ostale masno-slane-kalorične junak koje (pre)često smatramo svojim najboljim utješnim prijateljima. Upravo povremeni, nesvjesni zalogaji razlog su najvećeg dobitka suvišnih kilograma, pa i onda kada nam se količine i ne čine tako značajnima. S druge strane, bademi su bogati nezasićenim (zdravim) masnim kiselinama i proteinima te vrlo brzo stvaraju osjećaj sitosti. Uz to obiluju i vrlo snažnim antioksidansom, vitaminom E, što će nam dobro doći kako priprema kože, kose i noktiju za ljeto.

špinat

ŠPINAT
Svo zeleno lisnato povrće predstavlja izvrstan izvor vitamina i minerala, ali špinat se posebno izdvaja. Odličan je izvor beta karotena, provitamina koji se u našem tijelu nakon konzumacije pretvara u vitamin A, a bitan je za zdravlje očiju i bolji vid. Kao namirnica, špinat je siromašan kalorijama, pa ga možete jesti bez ikakve grižnje savjeti, a budući da je bogat dijetalnim vlaknima, potaknut će i rad probave. Ako možete nabaviti domaći, mladi špinat, uključite ga u smoothije i dobit ćete zaista najbolje za sebe.

jabuka

JABUKA
Jabuka je zaista iznimno voće, a dostupna je tijekom cijele godine. Postoji toliko vrsta, od kiselih do slatkih tako, da zaista svatko može birati prema svom ukusu. Osim cijelom paletom vitamina i minerala, također obiluje i dijetalnim vlaknima, a najpoznatiji i najznačajniji je pektin čijom konzumacijom regulirate probavu, a samim procesom probavom potroši se više kalorija nego ih jabuka uopće sadrži. Dakle, konzumiranjem ove namirnice svakako mršavite!

čiliČILI
Za ravniji trbuh, stvari (hranu) je potrebno nekada začiniti. Naime, znanstveno je dokazano kako dodatkom čilija u hranu ubrzavate metabolizam i time povećavate sagorijevanje kalorija te gubljenje masti. Malo čilija u, primjerice, rižotu s povrćem i gljivama ili preljevima za salate koje su sad čest gost naših tanjura, zasitit će vas, a istodobno i ubrzati metabolizam i istopiti suvišne kilograme.

L. Rađa

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail