Pizza bez ugljikohidrata

Ovaj recept je definitivno najbolja alternativa klasičnom tijestu za pizzu. Recept će zasigurno oduševiti dijabetičare te gluten-free osobe koji se ne moraju odreći omiljene pizze i napokon je mogu konzumirati bez straha i posljedica.
U ovom receptu uživat će svi bez obzira imali zdravstvene tegobe ili ne, bili na dijeti ili ne. Uvrstite ovaj recept na svoj meni i mijenjate prehranu iz temelja! Hranite se zdravo.

pizza

SASTOJCI ZA TIJESTO:

– 2 žlice bademovog brašna
– 2 žlice psylliuma (ljuskice indijskog trputca)
– 150 g krem sira
– 2 jaja
– sol

 

NADJEV:

– svježi umak od rajčice
–  35 dag mekog sira
– 10 dag slanine / šunke
– origano
–  1/2 luk

 

Priprema:

Savjetujemo vam da bademovo brašno napravite sami. Bademe sameljite do kraja dok smjesa ne postane brašnasta. Pomiješajte bademovo brašno, psyllium i sol. Dodajte krem sir i jaja. Nemojte da vas prestraši vodenasta struktura tijesta.
Lim obložite papirom za pečenje te istresite tijesto na sredinu lima. Tijesto razvucite po limu do željene debljine (koristite lopaticu za kolače/kreme).
Tijesto pecite 10 min na 200°C.
Potom ga izvadite iz pećnice i ohladite 5 minuta. Posložite navedene sastojke ili pak sastojke po vlastitoj želji. Koristite šalšu, odnosno svježi umak od rajčice. Naribajte sir, pospite origanom, slaninu posložite na vrh da se fino zapeče te ne zaboravite dodati kolutiće luka koji će dati finu aromu ovoj finoj i zdravoj verziji pizze.
Vratite lim u pećnicu i pecite još 10 – 15 minuta dok se sastojci ne zapeku do mjere koje želite.
Kad jednom probate ovaj recept, recept za pizzu od bijelog brašna postat će alternativa za vas.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail