Pomfrit od muškatne tikve

Zdravi život zahtijeva eliminaciju određenih namirnica. Primjerice, nutricionist će vam savjetovati da izbacite prženi krumpir. No, baš ta namirnica obogaćuje obroke u kojima uživate jer tko ne voli „junk food”? Rijetki među nama nisu ljubitelji pomfrita.
Za sve pomfritoljupce imamo izvrsnu vijest! Ne morate ga se odreći jer vam donosimo recept za zdravi pomfrit i i uz to još ukusniji od onog klasičnog na koji ste navikli.
Ovo je najjednostavniji recept koji ne treba nikakvu dodatnu pripremu. Sve što vam je potrebno je vrijeme.

pomfrit1

SASTOJCI:

-1 veća muškatna tikva (butternut)
-sol
-papar
-maslinovo ulje
-maslac

PRIPREMA:

Tikvu prerežite na pola i očistite je od sjemenki i pulpe. Potom je režite na kriške debljine 1 cm. Potom svaku krišku ponovno narežite na štapiće debele 1 cm. Postupak rezanja jednak je kao i kod krumpira.
Savjetujemo da radije vam prutići pomfrita radije budu deblji tako da vanjska kora postigne hrskavu strukturu. Ako pomfrit bude rezan pretanko, veća je vjerojatnost da će iz pećnice izaći crn kao ugljen.
Kad ste narezali tikvu, prutiće posolite i popaprite te dodajte malo maslinovog ulja. Sve dobro izmiješajte i posložite na lim za pečenje, ali neka prutići ne prelaze jedan preko drugog.
Na vrh pobacajte nekoliko listića maslaca. Pecite na 180°C, cca 20 – 30 minuta.
Dobar tek!

pomfrit

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail