Bordo smoothie za mladolik izgled

U Zdravoj Kuhinji već smo popriličan broj puta pisali o tome kako sačuvati vitalnost i mladolik izgled pomno birajući namirnice s visokom nutritivnom vrijednošću. No isto tako valja napomenuti koliko dodani šećer s druge strane čini veliku štetu našem organizmu. Procesom glikacije koja se događa u našem tijelu uslijed pretjerane konzumacije šećera uništavaju se molekule kolagena, u prijevodu – više šećera– više bora. No, jednak takav efekt na naše tijelo ima i pušenje.
Stoga vam preporučujemo da svom tijelu priuštite mini detoksikaciju i opskrbite se antioksidansima iz sezonskog voća i povrća. Zapamtite, sezonsko je uvijek najbolje jer je najsvježije prije svega, nije dugo putovalo, a i financijski je najisplativije te je uza sve upravo ono što u datim vremenskim uvjetima i podneblju vašem tijelu treba.
Naš prijedlog za smoothie je cikla koja je izvrsna i sirova i kuhana. Nitrati iz cikle izazivaju širenje krvnih žila te potpomažu boljoj cirkulaciji. U kombinaciji s đumbirom koji djeluje protuupalno, ova kombinacija idealna je za hladne zimske dane.

cikla_smoothie

Sastojci za smoothie:

– cikla: 1 kom
– đumbir: 3 korijena
– bundeva: 250 g
– mrkva: 2 kom
– jabuka: 1 kom
– cijeđeni sok od 3 mandarine
– polovica limuna
– voda po želji/ potrebi

Priprema:

Korijen đumbira očistite te izrežite na sitne ploškice. Sve ostale sastojke također usitnite i stavite u blender. Izmiksajte dobro i poslužite. Količina dodane vode ovisi o tome volite li gušće ili rjeđe.
Uživajte u koktelu zdravlja iz zimskih plodova!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

One Response to Bordo smoothie za mladolik izgled

  1. Pingback: Spriječite mamurluk • Bakini savjeti

Comments are closed.