Instant beauty smoothie

Proljeće nam donosi obilje zdravih namirnica od kojih možemo pripremiti istodobno i najzdravije i najjednostavnije obroke. Smoothiji su jedna od opcija, osobno meni najdražih, koje predstavlja pravo zdravlje u čaši gotovo za svega nekoliko minuta. Budući da se svaka žena (a sve više i muškarci) danas panično boje prvih znakova starenja kože – bora, potrudili smo se iskombinirati nešto posebno – pravi „beauty” smoothie, koje će vam nepce oduševiti, a vašoj mladolikoj koži laskati. Sastoji se od svega 7 sastojaka, koje smo samo za vas pomno okusom uskladili.

bademi_u_zdjelici

Napitak od badema
Ovaj proizvod možete kupiti u svim trgovinama zdrave hrane. Vrlo je zdrav, niskokaloričan, a ne sadrži gluten i laktozu, što znači da konzumiranje ove namirnice ne predstavlja prepreku osobama koje pate od intolerancije na gluten i laktozu. Baza mu je 100% prirodna, bogata brojnim vitaminima i mineralima, gdje posebno moramo izdvojiti vitamin E, snažni antioksidans koji nas štiti od oksidativnog stresa odnosno od prvih znakova starenja.

banana2
Banane
Kod pripreme ovog smoothija poželjno je koristiti zrelije banane jer im se zrenjem povećava udio šećera, što znači da će u konačnici smoothie biti znatno boljeg okusa, bez potrebe dodavanja šećera, a to je poželjno ako svom tijelu želimo priuštiti nešto jako zdravo. Uostalom, banane su kao namirnica vrlo hranjive bogate vitaminima i mineralima, a osobito valja naglasiti vitamine B skupine koji našoj koži daruju mekoću i blistavost.matcha_čaj
Matcha čaj
Također jedan od sastojaka koje možete kupiti u trgovinama zdrave prehrane, a zapravo se ovdje radi o zelenom čaju vrlo visoke kvalitete koji doduše i nije baš nimalo jeftin, ali za ovako nešto se svakako isplati uložiti svoj novac i investirati u svoje zdravlje.

kokosovo_uljeKokosovo ulje
Kokosovo ulje dobivamo ekstrakcijom mesa svježeg kokosa. Ovo ulje je vrlo zdravo jer sadrži masne kiseline koje se brzo apsorbiraju u tankom crijevu i ne trebaju pomoć enzima gušterače, što ih čini lako probavljivim, zbog čega su izuzetno pogodne za osobe koje boluju od raznih metaboličkih bolesti.

borovnice
Borovnice
Namirnica bogata antioksidansima, antocijanima odakle im i potiče plava boja, i vitaminom C našim najvjernijim antioksidansom koji sudjeluje u sintezi kolagena. Inače, količina kolagena se s vremenom (starenjem) polagano gubi, a bore postaju sve izraženije.

smoothie _fit

Sastojci:
napitak od badema: 2 dl
zrelija banana: 2 kom
matcha zeleni čaj: 1 čajna žličica
ekstradjevičansko kokosovo ulje: 1 žlica
borovnica: jedna šačica
agavin sirup
Postupak:
Sve sastojke dodajte u blender i sve dobro izblendajte sve dok smjesa u potpunosti ne postane homogena. Natočite i uživajte u čaši mladosti i zdravlja.

L. Rađa

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail