Lagani čokoladni mousse

Znamo da je vrijeme blagdana i da malo tko broji kalorije sada kada se obilje nalazi baš na svakom koraku. No, kada zanos blagdanskog ugođaja splasne, da bismo se poštedjeli očajavanja kada se ipak odlučimo stati na vagu, donosimo vam jedan manje kaloričan, ali jednako slasan recept, koji će svakako zadovoljiti vaše instančano nepce, a pritom u organizam nećete unijeti kalorijsku bombu.

shutterstock_86736418

Sastojci:

– jaja 2 kom
– žumanjci 2 kom
– smeđi šećer 5 dag
– čokolada s 70% kakaa 20 dag
– slatko vrhnje 0,5 l
Postupak:

U posudu razbijte dva jaja i dodajte još dva žumanjka (bitan korak da bi se sve dobro povezalo), zatim dodajte još smeđi šećer i miješajte pjenjačom dok se sve ne zapijeni.
Smjesu kuhajte lagano na pari, a cijelo vrijeme obavezno miješajte. Kada šećer i jaja dobiju pjenastu strukturu, polagano dodajite čokoladu sa 70% kakaa i miješajte i dalje sve dok smjesa ne postane fino glatka.
Kada smjesu skinete sa pare, polagano u to dodajte slatko tučtno vrhnje. Pazite dok tučete vrhnje da ga ne istučete previše kako ne bi bilo pretvrdo.
Polaganim odavanjem vrhnja u smjesu postići ćete finu pjenastu strukturu, i mousse je gotov. Poslužite ga u čaši i po želji ukrasite s voćem ili primjerice listićima mente.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail