Pljeskavice s chijom

Chia (Salvia hispanica) je biljka iz porodice mente, koja se većinom uzgaja u Meksiku i Gvatemali. Vrijednost ovih sjemenki vidi se u njihovom sadržaju. Naime, obiluju visokom količinom Omega-3 masnih kiselina (čak više od lososa ) te su odličan izvor proteina.

Aminokiselina triptofan koju sadrže pomaže u regulaciji apetita, što dodatno daje osjećaj sitosti te nam pomaže skinuti višak kilograma. Dobar su izvor raznih minerala bitnih za zdravlje, poput kalcija i fosfora, najvažnijih za zdravlje zubi i kostiju. Također, sadrže mineral mangan, bitan za iskorištavanje vitamina B-skupine (biotina i tiamina).

Chia sjemenke nude nam dvojaku pomoć u postizanju blistavog tena, ne samo konzumiranjem, već i vanjskom primjenom. Brinu se za zdravlje i njegu naše kože jer njihova zadivljujuća svojstva pozitivno utječu kod problematične kože te doprinose uspostavljanju hormonalne ravnoteže.
Pomažu kod problema s aknama te su odlične protiv bora; također utječu na brži rast noktiju i kose. Vrijeme je da chia sjemenke uvrstite u svakodnevnu prehranu.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail