Acai bobice – egzotična superhrana

shutterstock_295743374

Ovo voće iz srca prašume iznimno je bogato topljivim biljnim pigmentima, antocijaninima. Nama poznatije i bliskije bobice, borovnice, zapravo su rodice egzotičnih acai bobica. Provedena istraživanja pokazala su kako ove bobice, osim što štite tijelo od razornog djelovanja slobodnih radikala, imaju povoljan utjecaj na niz drugih stvari koji se tiču zdravlja, ali i ljepote. Nadalje, istraživanja su pokazala kako acai bobice imaju čak sposobnost usporavanja rasta stanica leukemije upravo zbog visokog sadržaja antioksidanasa.

shutterstock_140980588

Njihovim konzumiranjem imat ćete bolji san, tijelo će vam biti očišćeno od toksina i osjećat ćete se mnogo bolje i poletnije. Zbog velike koncentracije antioksidanasa, primjenom ovih bobica spriječit ćete oksidaciju stanica, odnosno usporiti proces starenja, a nije li upravo to ono što svaka žena želi postići?

Također, acai bobice iznimno su bogate biljnim sterolima koji štite naše srce na način da pospješuju cirkulaciju i opuštaju krvne žile. Znanstvenici ističu kako acai bobice, osim što pomažu u gubitku kilograma, također pomažu u održavanju vitke figure.

Danas gotovo svi proizvodi na tržištu, poput krema i losiona u sebi sadrže ulje acai bobica jer je bogato, točnije koncentrirano, antioksidansima koji našoj koži daju neopisivi sjaj, glatkoću i mekoću. Naime, znate li da se u acai bobicama nalazi dvostruko više antioksidanasa nego u grožđu ili pak u borovnicama?

acai, smoothie

Još jedno iznimno svojstvo acai bobica jest svakako energiziranje tijela. Naime, njihovom konzumacijom dobivate nevjerojatnu snagu i energiju koja otklanja svaki umor i iscrpljenost. Stoga, kada se osjećate umorno i loše, možete jednostavno pojesti malo acai bobica ili napraviti smoothie i biti ćete spremni za nove radne pobjede.

L. Rađa, dipl.ing.preh.teh.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail