Grdobina u bijelom vinu

Grdobina je prava morska neman hrvatske gastro bajke. Naziva se još vrag, rošpo, vražica i žaba. Tijelo joj se sastoji od velike glave i manjeg repa koji je bez kostiju. Ima vrlo ukusno meso te se preporuča njeno konzumiranje djeci i bolesnicima. Može se pripremati na razne načine, tako je poznata pržena, na brudet, kao osnovni sastojak riblje juhe itd.

Grdobina u bijelom vinu

By 11. prosinca 2015

File od grdobine posoli se te začini mljevenom ljutom papričicom. Jedna strana filea uvalja se u brašno, dok se na drugu stranu prolije limunov sok. U tavu zagrijemo maslinovo ulje te stavimo file na stranu gdje smo uvaljali brašno. Kada vidimo da je poprimilo žutu boju, okrenemo ga i kratko pečemo s druge strane. Maknete file s vatre, a u tavi koju ste koristili ostavite malo maslinovog ulja, ostatak maknete sa strane. Tada na tavi propirjamo sitno nasjeckani češnjak te vratimo file grdobine i polijemo bijelim vinom i pokapamo limunovim sokom. Pričekamo da vino ishlapi i dodamo sol, mljevenu ljutu papričicu te pred sam kraj sitno nasjeckani peršin.

  • Vrijeme kuhanja : 15 minutes

Sastojci

Naputak

Možete poslužiti i ukrasiti po želji, a uz ovo jelo savršeno odgovara čaša kvalitetnog bijelog vina, naša preporuka je vino Jokan, proizvedeno od sorte chardonnay. Vrlo je lagan te se odlično ljubi s ovim izvrsnim i zdravim jelom.

Print

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail