Keksi od slatke riže

RECEPTI ZA ZDRAVE DESERTE

Osobno sam veliki sladokusac i kada je slatko u pitanju mjere nemam,ali svoje slabosti treba pretovriti u svoje prednosti te sam tako odlučila da ako mora biti slatko biti će zdravo.
U doba djetinjstva mojih roditelja upotrebljavao se smeđi nerafinirani šećer. Bijeli šećer je bio skup i baka ga je kupovala kao dar za liječnika ili druge posebne prilike.Kasnije je ipak postao dostupam svim kućanstvima. Kopirajući amaričke navike počeli smo pripremati deserte na zapadnjački način i uključivati šećer u svakodnevno kuhanje mnogo više nego prije. Za upotrebu zdravih deserta upotrebljavaju se cjelovite namirnice i njihovi proizvodi , koji se mogu pripremiti jako maštovito.
Za prirodne deserte upotrebljavamo cjelovite žitarice, mahunarke, orašaste podove i sjemenke i voće.
Prirodna sladila služe kao nadopuna slatkom okusu cjelovitih namirnica i upotrebljavamo ih u malim količinama. Prirodno su proizvedena od cjelovitih žitarica i drugih biljaka, a u njih ubrajamo:
Amasake-fermentirani napitak od slatke riže i žitnog startera koji se naziva koji.Amasake je poput kreme, gust i jako ukusnog okusa.

Ječmeni slad-bogatog je je okusa, mirisa, tamne boje i gust.Upotrebljava se u pitama kolačima, pudinzima i još raznim slasticama.

Rižin slad-ima lakši, profinjeniji miris i zlatnu boju. Obično se radi s malom količinom ječma

Mirin-to je tradicionalno kuhano vino napravljeno od fermentirane slatke riže. Kao i sake, prvenstveno se upotrebljava kao začin, ali u malim količinama se kože koristiti i za slatke preljeve.

Javorov sirup-vrlo je sladak i ukusan, dobiva se od debla javora i jaki je koncentrat.

Keksi od slatke riže

By 19. rujna 2014

U veliku posudu pomiješamo suhe sastojke, dodamo ulje i sve dobro promiješamo rukom. Stavimo grožđice i jabučni sok pa opet dobro promiješamo.Uzmemo punu jušnu žlicu smjese i stavimo u dobro nauljenu posudu za pečenje i podjednako rasporedimo preostalu smjesu u razmacima od 1-2 cm. Razmažemo na tanko i pečemo 25 minuta na 180 C stupnjeva.

  • Vrijeme pripremanja : 30 minutes
  • Vrijeme kuhanja : 25 minutes

Sastojci

Naputak

Ovi keksi vam mogu poslužiti kao idealni međuobrok ili kao ukusna i zdrava užina za djecu.

Print

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail