Keksi od zobenih pahuljica

RECEPTI ZA ZDRAVE DESERTE

Osobno sam veliki sladokusac i kada je slatko u pitanju mjere nemam,ali svoje slabosti treba pretovriti u svoje prednosti te sam tako odlučila da ako mora biti slatko biti će zdravo.
U doba djetinjstva mojih roditelja upotrebljavao se smeđi nerafinirani šećer. Bijeli šećer je bio skup i baka ga je kupovala kao dar za liječnika ili druge posebne prilike.Kasnije je ipak postao dostupam svim kućanstvima. Kopirajući amaričke navike počeli smo pripremati deserte na zapadnjački način i uključivati šećer u svakodnevno kuhanje mnogo više nego prije. Za upotrebu zdravih deserta upotrebljavaju se cjelovite namirnice i njihovi proizvodi , koji se mogu pripremiti jako maštovito.
Za prirodne deserte upotrebljavamo cjelovite žitarice, mahunarke, orašaste podove i sjemenke i voće.
Prirodna sladila služe kao nadopuna slatkom okusu cjelovitih namirnica i upotrebljavamo ih u malim količinama. Prirodno su proizvedena od cjelovitih žitarica i drugih biljaka, a u njih ubrajamo:
Amasake-fermentirani napitak od slatke riže i žitnog startera koji se naziva koji.Amasake je poput kreme, gust i jako ukusnog okusa.

Ječmeni slad-bogatog je je okusa, mirisa, tamne boje i gust.Upotrebljava se u pitama kolačima, pudinzima i još raznim slasticama.

Rižin slad-ima lakši, profinjeniji miris i zlatnu boju. Obično se radi s malom količinom ječma

Mirin-to je tradicionalno kuhano vino napravljeno od fermentirane slatke riže. Kao i sake, prvenstveno se upotrebljava kao začin, ali u malim količinama se kože koristiti i za slatke preljeve.

Javorov sirup-vrlo je sladak i ukusan, dobiva se od debla javora i jaki je koncentrat.

Keksi od zobenih pahuljica

By 19. rujna 2014

U velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, sol i brašno, dodajemo ulje i dobro promiješamo.
Stavimo bademe, rižin slad i vodu. Izmiješamo i žlicom nanesemo smjesu u razmacima od 1, 5 cm na lagano nauljeni lim.Vanjskom stranom žlice razmažite svaku žlicu smjese i pecite 20-25 minuta na 180 c stupnjeva ili dok keksi ne budu zlatnosmeđi.

  • Vrijeme pripremanja : 15 minutes
  • Vrijeme kuhanja : 25 minutes

Sastojci

Naputak

Ovo je super slastica koja vam može poslužiti za povratak snage u pauzi od posla ili pak kao zdravi kolačići za vašu djecu jer sadrže zobene pahuljice bogate visokovrijednim sastojcima koje su potrebne za njihov rast. Ne kažu uzalud kako konj od zobi skače, jer zob je izvrsna stočna hrana, a za ljudsku prehranu se najviše jede u obliku zobenih pahuljica, u kojima je sačuvano mnogo glavnih sastojaka prirodnog zrna zobi. Uživate u ovim ukusnim i zdravim keksićima. U slast!

Print

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail