Rižin puding

Smeđa riža je među cjelovitim žitaricama najuravnoteženija. Njena veličina, oblik, sastav te odnos ugljikohidrata, masti, bjelančevina i minerala je idealan. Smeđa riža umirujuće djeluje na mozak i živčani sustav. Danas je kultivirana na svakom kontinentu te se može proglasiti univerzalnom namirnicom čovječanstva.
Smeđa riža se kuha na način da se stavi u posudu te prelije hladnom vodom te promiješati, ako je voda prljava procijedite rižu te ponovite postupak koliko je potrebno. Smeđa riža se kuha duže od bijele riže, oko 40 minuta, ukoliko ste je namakali noć prije onda se kuha oko 20 minuta.

Rižin puding

By 3. listopada 2014

Bademi se kuhaju u 180 ml vode te dodaje tahini. Razmutite bademe, tahini i vodu u blenderu te stavite u ekspres lonac i dodajte pola šalice kuhane smeđe riže, sok od jabuke te sol. Promiješajte i stavite kuhati 40-45 minuta. Nakon kuhanja stavite smjesu u kalupe i pecite 45-60 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.

  • Vrijeme pripremanja : 10 minutes
  • Vrijeme kuhanja : 1h 50 min

Sastojci

Naputak

Gotove pudinge možete ukrasiti sojinim šlagom, lako se i brzo priprema te ne sadrži zasićene masne kiseline.

Ova slastica će vam oduzeti minimalno vremena, a užitak je garantiran! Ukusni i prozračni mousse od limuna idealan je za sve sladokusce koje ne žele isprazne kalorije te za sve koji žele zdravi i brzi desert

Print

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail