Uz pomoć ovog napitka do fit tijela za ljeto

proteini_sirutkeSirutka je blijedo-žućkasta tekućina koja nastaje kao nusproizvod procesa proizvodnje sira. Bogata je mliječnom kiselinom, enzimima, proteinima, mineralima i vitaminima posebice B skupine. Od 10 litara mlijeka, koliko je potrebno za proizvodnju 1 kg sira, ostaje 9 litara sirutke. Ima nisku energetsku vrijednost, ali vrlo je hranjiva zbog čega je vjeran saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma. Ako redovito posjećujete teretane i razne fitness centre, a još ste uvijek nezadovoljni svojim odrazom u ogledalu, ne brinite, niste jedini. Možda niste iscrpili sve mogućnosti kako biste došli do željenog cilja. Sirutka će vam zasigurno pomoći da brže ostvarite željene rezultate, a time ćete podići i kvalitetu vlastite ishrane.
Također, ima ulogu u liječenju i sprječavanju pojave velikog broja bolesti poput srčanog udara, hipertenzije; snižava kolesterol, potiče rad crijeva i na taj način regulira probavu. Ima ključnu ulogu i u regeneraciji jetre, što je iznimno bitno jer je riječ o našem filter organu koji prerađuje hranu i potpomaže detoksikaciju organizma.
Ako ste u mogućnosti, svakako nabavite i probajte sirutku; iznimno je zdrava i bogata kvalitetnim proteinima. Iako ćete se vjerojatno pridružiti mnogima koji odbijaju konzumirati sirutku zbog neprimamljivog okusa i mirisa, nastojte se prisiliti i uvesti je u vlastitu prehranu zbog njezinih višestrukih kvaliteta i odlika.

muški_model

 

L.Rađa, dipl.ing.preh.teh.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail