Zimske klopke nas neće ovaj put uloviti

zimska_klopka

Zimsko razdoblje, pogotovo ovo blagdansko vrijeme, je doba godine kada nam se čini kako više nismo pod pritiskom da izgledamo savršeno kao da nosimo bikini, pa se tako olako prepuštamo prekomjernom uživanju u hrani. No, obećajte si da će baš ovi blagdani biti drugačiji. Postoje načini kako održati vitku liniju do novog proljeća i ljeta.

# Vani je tako hladno

Onaj tren kada se u potpunosti zatvorimo u toplinu doma pod izgovorom hladnoće, zanemarimo šetnju i prepustimo se gledanju filmova, upravo tada nam mozak signalizira žudnju za kaloričnijom hranom. No, imajte na umu da je dnevni optimalni unos u organizam oko 2200 kalorija (naravno to je individualno jer nismo svi isti), te da svaki uneseni višak ide u masno tkivo. Naravno to ne znači kako je najbolje odreći se svega, već sve možete jesti u razumnim količinama

# Tjelesna aktivnost? Pa, ne znam baš!

Nikada niste išli na aerobik? Ovo je pravo vrijeme da to probate. Sat vremena aerobika troši čak 500 kalorija, a usput ste u prilici da sklopite nova prijateljstva. Osim toga kardio vježbe su pravi način za otopiti višak masnih naslaga i povećati tjelesnu izdržljivost. Tri puta tjedno po sat vremena za vaše tijelo će učiniti veliku razliku.

# Ne bih van iz kuće

Boraveći puno vremena u kući zapravo se izlažemo riziku prejedanja i to osobito u ovo blagdansko vrijeme. Također, izbjegavajte naručivati hranu, već obucite jaknu i iziđite do tržnice po namirnice i sami pripremite topli obrok. Prošetati ćete, udahnuti svježi zrak i pojesti mnogo zdraviji obrok.

# Lako ću vratiti vitku liniju do ljeta

U teoriji svi mi želimo ostati fit, ali u stvarnosti to je malo teže održati. Uglavnom se tješimo mišlju kako do ljeta ima pola godine. Proleti to jako brzo, zato je bolje ničega se na odricati, već sve jesti pomalo i umjereno. To je zapravo tajna cijelog uspjeha.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail