Kesten pire

RECEPTI ZA ZDRAVE DESERTE

Osobno sam veliki sladokusac i kada je slatko u pitanju mjere nemam,ali svoje slabosti treba pretovriti u svoje prednosti te sam tako odlučila da ako mora biti slatko biti će zdravo.
U doba djetinjstva mojih roditelja upotrebljavao se smeđi nerafinirani šećer. Bijeli šećer je bio skup i baka ga je kupovala kao dar za liječnika ili druge posebne prilike.Kasnije je ipak postao dostupam svim kućanstvima. Kopirajući amaričke navike počeli smo pripremati deserte na zapadnjački način i uključivati šećer u svakodnevno kuhanje mnogo više nego prije. Za upotrebu zdravih deserta upotrebljavaju se cjelovite namirnice i njihovi proizvodi , koji se mogu pripremiti jako maštovito.
Za prirodne deserte upotrebljavamo cjelovite žitarice, mahunarke, orašaste podove i sjemenke i voće.
Prirodna sladila služe kao nadopuna slatkom okusu cjelovitih namirnica i upotrebljavamo ih u malim količinama. Prirodno su proizvedena od cjelovitih žitarica i drugih biljaka, a u njih ubrajamo:
Amasake-fermentirani napitak od slatke riže i žitnog startera koji se naziva koji.Amasake je poput kreme, gust i jako ukusnog okusa.

Ječmeni slad-bogatog je je okusa, mirisa, tamne boje i gust.Upotrebljava se u pitama kolačima, pudinzima i još raznim slasticama.

Rižin slad-ima lakši, profinjeniji miris i zlatnu boju. Obično se radi s malom količinom ječma

Mirin-to je tradicionalno kuhano vino napravljeno od fermentirane slatke riže. Kao i sake, prvenstveno se upotrebljava kao začin, ali u malim količinama se kože koristiti i za slatke preljeve.

Javorov sirup-vrlo je sladak i ukusan, dobiva se od debla javora i jaki je koncentrat.

Kesten pire

By 19. rujna 2014

Operemo kestenje i pečemo u tavi na laganoj vatri nekoliko minuta.Bez prekidanja miješamo da kesteni ne bi izgorjeli.Izvadimo ih i stavimo u ekspres-lonac.Dodamo vodu i sol i kuhaamo oko 40-50 minuta.
Sameljite u ručnom mlincu da bude poput kreme.

  • Vrijeme pripremanja : 60 minutes
  • Vrijeme kuhanja : 40-50 minutes
Nutrition facts (per portion) : Kalorije: 20;

Sastojci

Naputak

Ovo vam je idealno iskoristiti za nadolazeće jesenske dane, ako ste kao ja malo veći sladokusac uvijek možete dodati malo rižinog slada ,ali jasno sve po vlastitom guštu.

Print

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail